Home Nieuws Eéndagskenteken verzekeren

Eéndagskenteken verzekeren

23 apr 2018
1 min leestijd

Wanneer u een auto heeft gekocht in het buitenland en u deze wilt invoeren in Nederland moet de auto een keuringonderzoek ondergaan op één van de RDW-keuringstations. Aangezien de auto nog geen Nederlands kenteken heeft, dient u een aanvraag te doen voor een ééndagskenteken en deze ook te verzekeren.

Dit ééndagskenteken kunt u zelf aanvragen bij de RDW op het moment dat u een afspraak maakt voor een keuringonderzoek. Het aanvragen van een ééndagskenteken bij de RDW kan enkele dagen duren en deze wordt u zo spoedig mogelijk toegezonden. Daarnaast dient u ook te beschikken over een WA-verzekering. Bij Alpina sluit u snel een tijdelijke 15-daagse WA-verzekering inclusief groene kaart af.

Zodra u het ééndagskenteken heeft ontvangen kunt u met uw voertuig naar het keuringsstation rijden. Het ééndagskenteken bestaat uit een zwarte letters die u op een plaat met een witte achtergrond moet aanbrengen en op uw auto moet bevestigen. Dit hoeft geen originele kentekenplaat te zijn.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op