Home ééndagskenteken aanvragen

ééndagskenteken aanvragen

Wanneer u zelf uw auto vervoert naar een keuringsstation dient u een gratis ééndagskentekenbewijs aan te vragen bij de RDW. Dit kentekenbewijs kunt u aanvragen op het moment dat u een afspraak maakt voor het keuringsonderzoek. De aanvraag van een ééndagskenteken bij de RDW kan enkele dagen duren en wordt zo spoedig mogelijk toegezonden.

Met het ééndagskenteken kunt u uw auto vervoeren naar het keuringsstation. Het kenteken is alléén in Nederland geldig en alléén op de dag van het onderzoek. Wanneer u uw auto vervoert naar het keuringsstation dient u het ééndagskenteken met zwarte letters op een plaat met witte achtergrond aan te brengen en op uw auto te monteren. Dit hoeft geen originele kentekenplaat te zijn.

Wanneer u bijvoorbeeld uw auto in Duitsland heeft gekocht dan kunt u met het ééndagskenteken naar het keuringsstation rijden. Aangezien het kenteken alleen in Nederland geldig is zult u bij het passeren van de grens uw tijdelijke buitenlandse kenteken moeten vervangen door uw ééndagskenteken.

Invoeronderzoek zonder afspraak

U kunt uw ingevoerde voertuig op werkdagen van 08.00 tot 12.00 uur zonder afspraak bij een RDW-keuringsstation aanbieden voor een kentekenonderzoek. Dit geldt voor voertuigen niet zwaarder dan 3500 kg. Voor voertuigen zwaarder dan 3500 kg moet u wel een afspraak maken.

Uitzonderingen hierop zijn:
Driewielers en quads, alleen op maandag en dinsdag zonder afspraak
Bromfietsen (alleen op afspraak)
Voertuigen van buiten de EU/EVA (bijvoorbeeld Amerika), die in gebruik zijn genomen na 31 december 1997 en geen CVO hebben (alleen op afspraak)

Een CVO is het schriftelijke bewijs dat een fabrikant kan afgeven voor een voertuig dat gebouwd is volgens een bepaalde typegoedkeuring. Met een CVO kun je aantonen dat het voertuig aan de toelatingseisen voldoet.

De RDW handelt de aanvragen op volgorde van binnenkomst af. Uitgangspunt van deze regeling is tijdwinst voor u. Mocht het toch bijzonder druk zijn, dan maakt de medewerker van het keuringsstation een afspraak op een nieuwe datum met u.

Hoe maak ik een telefonische keuringsafspraak?

Voor het maken van een keuringsafspraak, kunt u telefonisch contact opnemen met een medewerker van een RDW-keuringsstation. Die kan u tevens informatie geven over de documenten die u mee moet nemen. Het telefoonnummer is: 0900-0739 (€ 0,10 p/m). De keuringsstations zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 12.15 uur en van 13.00 tot 16.45 uur.

Bereken direct de premie van uw tijdelijke autoverzekering

Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.
In twee minuten geregeld

Nooit onderverzekerd

Stel zelf je pakket samen

Een breed aanbod

Wij vergelijken alle verzekeraars voor jou, scheelt weer tijd

Hulp van onze experts

Kom je er niet uit? Onze experts staan altijd klaar om je te helpen

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op